Constructii Hale Industriale, Locuinte, Garaje Mobile | Parkdok

Tipuri constructii prefabricate

ContactHome /

tipuri de structuri prefabricate

Proiectam si montam structuri "box type" sau geodezice (autoportante) pentru hale industriale, showroomuri, cladiri administrative, locuinte, vile etc., folosind mai multe tipuri de materiale: otel sau lemn.

A. Structuri BOX TYPE
Acestea sunt structurile cele mai cerute, de forma paralelipipedica, alcatuite din cadre.

1. Structuri fabricate integral din otel
Pentru majoritatea aplicatiilor, care au regim de inaltime P sau P+E, folosim, cu precadere, otel zincat termic la cald ( Z=275gr/mp), de inalta elasticitate (GSS320). Avantajul acestui sistem este dat de calitatea otelului, care reduce greutatea proprie a structurii (in comparatie cu solutiile folosind Europrofile) si, implicit, timpii de montaj, de unde costuri mai scazute. Acest fapt nu inseamna ca nu lucram si pe baza altor solutii tehnice (geometrie variabila, Europrofile etc.)


2. Structuri din lemn
Lemnul, in acceptiunea noastra unul dintre cele mai eficiente materiale de constructii din toate timpurile, este mult subestimat in Romania. Este evident ca timpul schimba mentalitati, iar "vremea" lemnului se va intoarce. Firma noastra si-a inceput activitatea prin fabricarea de structuri din lemn, lucru la care nu am renuntat si nu vom renunta niciodata, ba mai mult, suntem foarte aproape de definitivarea unor tehnologii de imbinare mecanice si de tratare unice in lume, care vor permite ridicarea de structuri din lemn multietaj cu o durata de viata ce va depasi cu mult pe cea a betonului.

B. Structuri GEODEZICE autoportante
Acestea sunt structurile viitorului, practic indestructibile, in conditiile climatice actuale, avand forme complexe, alcatuite din triunghiuri ale caror varfuri se afla pe invelitoarea structurii. In viitor, nanotehnologia isi va gasi intrebuintarea si in acest domeniu, facand din aceste structuri nu numai cele mai puternice structuri posibile, dar si reciclabile, in proportie de 100%.

Nota: Mentionam ca toate pozele sunt ale lucrarilor noastre, unele realizate in calitate de antreprenori generali, altele ca subcontractori a unor diferite faze de constructie.


  • pentru detalii click pe textul verde din text

Copyright © Parkdok S.R.L. Toate drepturile rezervate.